Ondt i Ryggen, Smerter og ubehag i kroppen

Ondt i ryggen

Har du problemer med smerter, spændinger eller ubehag i ryggen, ondt i skulder eller i lænden? Så er du ikke alene – Hvert år oplever halvdelen af alle danskere at have problemer med ryggen og smerter. Den gode nyhed er at det i mange tilfælde kan behandles eller lindres.

Har du ondt i Ryggen?

Ryg smerter er desværre en folke sygdom. Næsten alle oplever flere gange i i livet at have problemer med ondt i ryggen, lænd eller i nakken. 

Der er mange forskellige årsager til at man får ondt i ryggen. Ofte er det forkert arbejdsstilling, eller blot stillesiddende arbejde, manglende motion eller forkerte løft.

Ryg problemer kan heldigvis ofte behandles. Professionel Fysiurgisk Massage viser gode resultater i langt de fleste tilfælde. Læs mere nedenfor omkring behandlingen af ryg smerter og hvordan det er muligt at helbrede eller lindre dem.

Smerter i ryggen

Massage Priser

Alle Massage Services:

30 Min……………………….. Dkr. 195,-

60 Min……………………….. Dkr. 335,-

Fokus på dine behov…. Hvis der ikke er en booking lige efter din tid – får du massage i hele den bookede tid. Er der en booking umiddelbart efter, er det desværre nødvendigt at fratrække 5 min omklædningstid, for at undgå ventetid.

Hvad skyldes Ryg Smerter

Har en patient rygsmerter starter massøren med at se helhedsorienteret på kroppen. Muskler, nerver, sener lymfesystem og blodforsyning er forbundne og selvom smerterne optræder i ryggen – kan de sagtens have årsag et helt andet sted.  Optræder der rygsmerter er de næsten altid forårsaget af nerveceller der bliver påvirket af betændelsestilstande. Disse kaldes for inflammationer og kan irritere både muskler, sener, ledbånd og rygsøjlen. Optræder der inflammation vil det bevirke muskelspændinger – som du oplever som smerter, ubehag og selvfølgelig at din ryg virker spændt.

Du bør specielt fokusere på om din arbejds stilling er korrekt, din sidde position, din krops holdning og om du har foretaget mange gentagne bevægelser der kan have medført skaderne? Endelig skal du se på om en enkelt stående begivenhed eller aktivitet kan have medført skaderne?

Smerter i lænden og behandlingen af dem

Oftest rammer rygsmerter i lænden. Lænden skal bære hele kroppens tyngde og er samtidig omdrejningspunkt for kroppens bevægelser. Den er derfor under stor påvirkning fra mange kræfter.

Massage er oftest den eneste behandling der findes til lænde smerter. Behandlingen af smerter i lænden tager udgangspunkt i at varme musklerne langsomt op. Herefter dybde masseres muskler og sener så effektivt som det er muligt i forhold til patientens tilstand og niveau af smerter.

Rygsmerter mellem skulderbladene

Mange døjer med smerter mellem skulder bladende i ryggen. På dette sted kan smerterne have mange årsager. Vi kigger derfor ret bredt til at starte med og undersøger arbejdestilling, krops holdning, samt om der skulle være en enkelt stående begivenhed der kan have medført problemet.

Behandlingen omfatter normalt muskelgrupperne øverst i ryggen – men også de store muskelgrupper der går langs rygraden. Der vil normalt også blive behandlet med bindevævs massage når der er tale om smerter omkring skulder og skulderblade. Du har måske oplevet at selv en dygtig massør ikke kan komme helt i dybden med dine muskler? I specielt komplicerede tilfælde, hvor behandlingen skal helt i dybden i en større muskel eller muskel gruppe benytter vi vores professionelle hammer massage. Den kommer helt i dybden og doseres af erfarent personale, så behandlingen bliver effektiv.

Sport massage

Rygsmerter der forekommer midt på ryggen

Rygsmerter centreret omkring midten af ryggen skyldes næsten altid en akut opstået skade eller er forårsaget af manglende bevægelse og/eller dårlig holdning. En række store muskler som mellem gulvmusklen og hoftebøjer musklen samles midt på ryggen og tilhæftes der. Det betyder at området vil blive påvirket som det første, hvis disse muskler har problemer.

Behandlingen vil fokusere på at opbløde musklerne og fjerne inflammation fra området. Det vil normalt medføre en øjebliklig lindring og efterfølgende helbredelse, hvis årsagen til problemet samtidig fjernes.

I specielt komplicerede tilfælde, hvor behandlingen skal helt i dybden i en større muskel eller muskel gruppe benytter vi vores professionelle hammer massage. Den kommer helt i dybden og doseres af erfarent personale, så behandlingen bliver effektiv. Behandlingen benyttes kun i forbindelse med overbelastning af muskel grupper eller hold i ryggen. Den benyttes ikke ved kroniske ryg problemer

Læs mere om Fysiurgisk Massage her

Ryg massage

Læs mere om Massage Behandlingerne her:

Du har måske også brug for:

Hvem er mine Massage kunder?

Mine kunder kommer fra hele Sjælland – men flest fra Sydkysten, Greve, Karlslunde, Solrød, Havdrup, Lille Skensved, Roskilde, Ishøj og Køge. Det er kvinder, piger og mænd i alle aldre fra helt unge på 10-12 år og op til kunder i 80’erne.