Vand i kroppen - hvordan kan det behandles?

lymfedrænage Roskilde Solrød Greve køge

Har du vand i kroppen? Vand i benene? Hæver dine ben eller arme altid eller ofte? Sandsynligvis er du besværet af hævelserne og de medfølgende smerter der ofte optræder i kombination. Vi kan hjælpe. Se her hvilke behandlingsmuligheder vi tilbyder

Vand i ben

Hvordan foregår Vand i kroppen behandlingen med Lymfedrænage?

Dine ben eller din krop kan være hævet op af vand af mange årsager. Skyldes det:

Passivitet/stillesiddende arbejde

Overvægt

Alder

Graviditet

Operationer eller Sygdomme eks Diabetes

Varme

Så kan vores behandlinger hjælpe dig.

Hvis det er første gang du besøger os tager vi en kort snak om din situation og eventuelle kendte årsager. Behandlingen vil fokusere på at hjælpe dit kredsløb og dine lymfer med at dræne væsken.  Det foregår dels ved at aktivere muskulaturen, vener og arterier, men også ved aktivt at presse den overskydende væske mod lymferne, der leder vandet bort. Behandlingen varer ca 60 min og har følgende etaper:

  • Vi starter med at tage dit blodtryk. Dette for at checke at du overholder grænseværdierne for behandlingen.
  • Dine muskler varmes op med afslappende massage i dine problem områder.
  • Du iføres kompressions udstyr på dine problem områder.
  • Der gennemføres lymfedrænage behandling af dine problemområder i ca 30-40 min, mens du slapper af på ryggen.
  • Der afsluttes med en kort manuel lymfe massage.

Du kan forvente et resultat allerede efter en behandling. Dog er det ofte nødvendigt med en serie af behandlinger for at komme til bunds med problemet. Skyldes dit problem en kronisk lidelse kan det være nødvendigt med en løbende behandling.

Behandlingen er helt ufarlig, uden smerter og afslappende. Du kan læse mere om vores kompressions behandlinger og udstyr her

Årsager til opsvulmede ben

Behandlinger Priser

Vores Medicinske behandlinger

Vand i kroppen behandling – Lymfedrænage 60 min…….. Dkr. 295,-

Kredsløbs behandling – bedre blodomløb 60 Min…………. Dkr. 295,-

Overvægt behandling 60 min……………………………………. Dkr. 295,-

Urolige Ben (Restless Legs) 60/90 min………………… Dkr. 295/395,-

Senior Massage, Kredsløb, ømhed og agilitet 60 Min……. Dkr. 295,-

SportsMassage, 30/60 min…………………………………. Dkr. 195/345,-

Pressure Kompressions Massage Ben/arme 45/90 min Dkr. 265/395,-

Fokus på dine behov…. Hvis der ikke er en booking lige efter din tid – får du behandling i hele den bookede tid. Er der en booking umiddelbart efter, er det desværre nødvendigt at fratrække 5 min omklædningstid, for at undgå ventetid.

Ømme ben

Hvordan hjælper Vand i Kroppen behandlingen?

Vores behandling aktiverer det naturlige drænings system i din krop, der kører på nedsat kraft. Kredsløb, vener, arterier, men vigtigst af alt dit lymfe drænings system aktiveres og opstartes til at fungere mere effektivt. Lymferne er din krops VVS system og leder overskydende vand væk. Vores behandling presser vandet direkte til dine lymfer, der efterfølgende får meget nemmere ved at dræne vandet. Forestil dig din krop som et pumpe system med rør, der er utætte hvis væsken ikke løber hurtigt nok eller trykket falder. Din pumpe kører på nedsat kraft og væsken trænger ud i vævet på udsatte steder hvor pumpekraften er mindst. Vores behandling hjælper dit pumpe system med at pumpe vandet væk og hjælper samtidig rørene med at fungere mere effektivt, så problemet ikke så nemt opstår igen. Efter en serie af behandlinger vil dine vener og kredsløb have det bedre og vil bedre være i stand til selv at dræne væsken.

Bor du i Greve, Karslunde, Hundige, Solrød, Køge, Ishøj, Vallensbæk eller Roskilde området vil det være nemt for dig at få hjælp, hvis du har vand i kroppen eller i benene.

Årsager til Vand i Kroppen

Vand i kroppen (ødemer) kan skyldes mange forskellige ting. Det kan være alt fra alvorlige sygdomme, medicin, kroniske lidelser til passivitet i hverdagen. Ofte skyldes det overvægt, men kan hos kvinder også forekomme som følge af graviditet eller før menstruation af hormonelle årsager. Årsager kan desuden være dårligt venetilbageløb fra benet, årebetændelse, åreknuder, varme eller passivitet.  Du bør altid konsultere din læge, hvis du ikke er sikker på hvad årsagen er til at du har vand i kroppen.

Har du vand i kroppen samles væsken oftest i ben, ankler og fødder. Ben og fødder kan svulme op og føles tunge og smertefulde. Det skyldes dels tyngdeloven, men også at disse områder ligger længst fra hjertet og kroppens pumpeværk. I visse tilfælde er det tegn på kredsløbs problemer, men kan også skyldes sygdomme som eksempelvis diabetes. 

Har du vand i kroppen betyder det, at kroppens naturlige drænings og pumpe system ikke arbejder som det skal. Vandet bliver ikke ledt tilbage til lymferne og det ophobes derfor i vævet.
Har du fået oplyst at dit problem i stedet er dårligt blod omløb kan du læse mere om vores kredsløbs behandlinger her.

Hævede ben

Hvornår kan behandlingen ikke benyttes?

I enkelte tilfælde kan behandlingen af helbredsmæssige årsager ikke benyttes. I nogle tilfælde er det i stedet en af vores andre behandlinger du skal benytte. Har du eksempelvis dårligt blodomløb OG vand i kroppen skal vi undersøge dig nærmere for at bestemme den bedste behandling. Årsagen er at de to behandlinger divergerer mod hinanden. Du skal oplyse hvis du:

  • Har meget højt blodtryk (Vi undersøger det altid før behandlingen)
  • Er gravid – her kan vi stadig godt behandle dele af din krop men tilgangen vil være mere lokal og mere forsigtig

Læs mere om Medicinske Behandlingerne her:

Du har måske også brug for:

Hvem er mine Massage kunder?

Mine kunder kommer fra hele Sjælland – men flest fra Sydkysten, Greve, Karlslunde, Solrød, Hundige, Havdrup, Lille Skensved, Roskilde, Ishøj og Køge. Det er kvinder, piger og mænd i alle aldre fra helt unge på 10-12 år og op til kunder i 80’erne.